Türin kukkamarkkinat / Tallinna

23.05.2024 | Blogi

Toukokuussa järjestimme valmismatkan Tallinnaan ja Türin kukkamarkkinoille ja matkaan lähti mukava porukka iloisia matkalaisia. 🙂 Osa matkustajista lähtivät vain Tallinnaan, osa osallistui myös Türin kukkamarkkinoille ja yksityispuutarharetkelle.

Matkamme alkoi bussilla lähtöpaikkakunnilta, tällä kertaa reitti oli Kalajoki-Alavieska-Ylivieska-Nivala-Haapajärvi-Äänekoski-Helsinki. Bussissa oli hyvin ylimääräistäkin tilaa joten matkustaminen oli rentoa ja tilavaa. Matkan aikana oli myös taukoja huoltoasemilla. Suuntana oli Helsingin Länsiterminaali, josta Tallinkin laiva lähtee kohti Tallinnaa. Laivamatka kestää vain pari tuntia, joten jos on varannut paikan buffet-ruokailuun, sinne mennään heti ensimmäisenä.

Kohta noustaan laivaan! Tällä matkalla laivayhtiönämme toimi Tallink
Laivan pöydät notkuvat herkkuja

Kun laiva saapui Tallinnaan, kohteeksi otettiin Original Sokos Hotel Viru. Viru on hotelli hyvällä sijainnilla ja se on hyvä hintalaatusuhteeltaan, siellä on hyvä aamupala ja hyvät huoneet.

Aamiaisen jälkeen seuraavana päivänä halukkaat lähtivät kohti Türin kukkamarkkinoita, joka sijaitsee noin 100 km päässä Tallinnasta. Türin kukkamarkkinat järjestetään vuosittain ja ne keräävät kymmeniä tuhansia puutarhanhoidosta kiinnostuneita yhteen. Kukkien ja istutusten lisäksi markkinoilla on kuitenkin tarjolla monenlaista muutakin nähtävää kuten markkinatavaroita, ruokaa ja käsitöitä.

Markkinoille tullaan bussilasteittain
Markkinoilla on myynnissä toinen toistaan kauniimpia kukkia

Valikoimassa on tarjolla jokaisella jotakin ja moni kävijä kantaakin Suomeen kassikaupalla istutuksia. Onneksi bussin ruumassa on hyvin tilaa!

Alueella on myynnissä toinen toistaan erikoisempia ruokia
Käsitöistä pitäville ostovalikoimaa on paljon

Matkalaisille osui erittäin lämmin ja kaunis päivä, joten muutama tunti perillä riitti kaikille oikein hyvin. Paluumatkalla Tallinnaan pysähdyttiin Viron suurimmassa puutarhaliikkeessä, Hansaplantissa, josta myös monet löysivät lisää ostettavaa.

Rentouttavan hotelliyön ja maittavan aamiaisen jälkeen puutarhasta kiinnostuneet lähtivät käymään vielä Laine Lepa Aed yksityispuutarhassa Tallinnassa. Puutarhan koko on 1600 m2 ja tämä kolmen sukupolven puutarha on yksi kahdeksasta luonnonsuojelussa olevasta puutarhasta Tallinnassa. Puutarhan omistajapariskunta puhui suomea ja he ottivat ryhmämme erittäin hyvin vastaan. Täällä voidaan käydä muulloinkin! 🙂

Matka tehtiin hyvillä mielin ja saimme tästä hyvää palautetta, mennäänhän ensi vuonnakin Türiin? Seuraava Tallinnan valmismatkamme on kesäkuussa ja vielä ehdit ilmoittautua siihen mukaan, lämpimästi tervetuloa! 🙂

Teksti kirjoitettu kuljettajamme Villen kertomuksen perusteella ja kuvat ovat hänen ottamiaan.

Virpi Naumanen

Virpi Naumanen